EHBO Zuigelingen en Kinderen

De EHBO cursus Zuigelingen en Kinderen omvat zowel de Levensreddende Handelingen (BLS-K) als de Eerste Hulpverlening (EHV-K) voor de genoemde doelgroep. Middels deze EHV-K voor zuigelingen en kinderen specialiseer je je bovenop een reeds eerder behaald EHV-V certificaat.

De EHBO cursus Zuigelingen en Kinderen heeft qua principes en vaardigheden dan ook veel gelijkenissen met de EHBO cursus voor Volwassenen, maar kenmerkt zich uiteraard door de leeftijdsspecifieke ontwikkelingsfase en bijbehorende aandachtspunten, omgevingsrisicos en hulpverlening.

Een hoop zaken zijn hierbij uiteraard net iets anders, maar procedureel verder nagenoeg identiek aan de Eerste Hulpverlening principes en vaardigheden zoals bij de Volwassenen EHBO cursus is aangeleerd. Denk aan zaken als de eigen veiligheid, alarmering, beademing, borstcompressie, AED toepassing, het buikdrukken en rugklappen bij een verstikking,..etc., maar dan natuurlijk specifiek uitgevoerd bij de leeftijds overeenkomstige kinderziektes,letsels en omgevings risico's 

EHV Zuigelingen en Kinderen cursusinformatie

Deze cursus wordt binnen MFA ® Europe, EHV-K : Zuigelingen en Kinderen genoemd . Voor informatie omtrent deze specifeke EHBO lesstof en cursusduur, verwijzen wij u graag naar de betreffende cursuspagina.