EHBO / BHV voor bedrijven

Sinds de invoering van het ARBO-besluit beginjaren '90 is er een splitsing ontstaan tussen enerzijds de reguliere vrijwilligers EHBO, die kan worden gevolgd in wijkcentra tijdens de 2 maandelijks EHBO-avond van een lokale EHBO vereniging en anderzijds de inhoudelijke eisen van een professionele en ook commerciële EHBO cursus om, vanwege het ARBO-besluit, te kunnen voldoen aan het SZW profiel van de BedrijsHulpVerlener (BHV).

Laatstgenoemde BHV-er is breder opgeleid dan bij een reanimatiecursus, maar smaller dan in een volledige EHBO cursus. Los daarvan wordt deze bedrijfsgerichte cursus meestal  'in de baas zijn tijd' georganiseerd. Veelal blijft het dan niet bij de 1 daagse EHBO module, maar komt er ook nog de 1 daagse Brandtechnische module (kleine blusmiddelen, communicatie & ontruiming) bij. 

Nadien is men dan opgeleid om de vereiste BHV taak, als gecertificeerede BHV-er binnen het bedrijf te kunnen uitvoeren. Uiteraard geven deze Trainingscentra ook uitgebreidere en meerdaagse EHBO cursussen.

Bij de keuze voor de juiste EHBO BHV cursus voor uw bedrijf is het dus uitermate zinvol om te kijken naar de specifieke regelgeving binnen uw branche, de interne Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE),  in combinatie met een portie gezond verstand dat bij een echte ondernemer aanwezig geacht mag worden. Bij de MFA © Europe trainingscentra kunt u terecht voor ALLE bedrijfsspecifieke EHBO (herhalings) cursussen. Een aantal daarvan zijn opgenomen in ons EHBO voor bedrijven cursusoverzicht.